Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals verliest laatste wedstrijd van de heenronde in Oevel : 4-2

Veel volk aan de Ilsestraat in Oevel. De inhuldiging van de nieuwe accommodatie was daar niet vreemd aan. Het zag er allemaal heel netjes uit. Veel bekende gezichten ook, waaronder aan aantal ex-VC-ers. Na een half uur stond roodwit riant aan de leiding maar kon die voorsprong niet consolideren. VC eindigt de heenronde op een 14e stek.

"Het begon dus allemaal niet onaardig voor de bezoekers", zegt Jan Deckers, communicatie VC Herentals.   Het eerste gevaar kwam nog van de thuisploeg maar Brosens had het laatste woord. Even voor het kwartier kwam VC een eerste maal dicht bij de openingstreffer.

Van de Water werd mooi vrijgespeeld maar Lucas, amper 17 jaar oud,  besloot op doelman Van Doninck. De wedstrijd lag volledig in balans. Maar de grote kansen waren voor de bezoekers. In de 18e minuut vertrok Dillen en vond Ziedins en nu was Van Doninck wel geklopt. 0-1

VC had er zin in en ging naarstig op zoek naar een dubbele voorsprong. In de 26e minuut was het weer bijna van dat. Ziedins kreeg de bal maar werd in extremis nog afgeblokt. Aan de overzijde veel dreiging maar geen echt groot gevaar. Even voor het half uur vertrok weer een  mooie aanval bij Ziedins. Die vond Van de Water. De Herentalse youngster gaf Van Doninck een tweede keer het nakijken.

Oevel wou de aansluitingstreffer voor de rust nog aantekenen maar de aanvallen strandden op een solide herentalse verdediging. Met de rust in zicht ging Van Roy zijn kans. Brosens kon nog het leer nog net van onder de lat in hoekschop duwen. Op die hoekschop was men bij roodwit Peetermans uit het oog verloren en die kon vrij simpel binnentikken. 1-2

Het was duidelijk dat VC zijn schaapjes nog niet op het droge had.

Na de rust begon Oevel aan een inhaalmaneuver maar dat opende mogelijkheden voor de bezoekers. Vanlommel werd diep gestuurd. Zijn poging ging een metertje naast de kooi van Van Doninck. Even later werd een grieperige Vanlommel vervangen door de 16-jarige Delrue.

VC ging nu meer aan verdedigen denken en geraakte, zonder zijn speerpunt, nog amper in de zone van de waarheid en moest dan nog eens afrekenen met dame Fortuna. In de 70e minuut speelde een  Herentalse verdediger duidelijk de bal. De ref trapte echter in het misbaar van een Oevelse aanvaller.

Tot overmaat van ramp raakte de vrije trap de muur, Brosens op het verkeerde been en de bal viel als een vroeg kerstcadeau aan de andere kant in doel. 2-2 Herentals geraakte nog met moeite aan de overzijde. In de 82e minuut viel de beslissing : op een terugspeelbal zat Van Gasse eerder bij de bal dan Brosens en tekende voor de 3-2. Enkele minuten later viel het verdikt.

Het was weer Van Gasse, die met een lage omhaal net naast de paal, Brosens een vierde maal klopte. 4 – 2

Een fraai doelpunt dat wel, maar op dit niveau is daar zekere het nodige geluk bij nodig. In het absolute slot moest Brosens VC nog behoeden voor een vijfde treffer.

Het zag er een half uur goed uit voor de bezoekers. Oevel wist toen blijkbaar niet goed wat hen overkwam maar maakte vooral in het wedstrijdeinde het verschil.

Met deze wedstrijd valt meteen het doek over de heenronde. Volgende week begint, in de laatste wedstrijd van 2023, de terugronde waarbij de volgorde van de heenronde helemaal dooreen geschud werd en dus is niet Oosthoven maar FC Mol is te gast op St.- Janneke. De wedstrijd begint om 14:30 u."